Podwórko po rewolucji, czyli kolejny zrealizowany projekt WBO

W podwórku pomiędzy ulicami Krynicką, Bardzką i Zaruskiego powstał nowy teren rekreacyjny. Plac zabaw oraz spacerowe alejki powstały dzięki realizacji zwycięskiego projektu Wrocławskiego Budżetu Obywatelskiego z 2016r. 

 

Projekt Nr 778 zgłoszony do edycji WBO w 2016r. uzyskał 695 głosów,  które wystarczyły, by w 2017r. rozpoczęły się prace projektowo-budowlane.  

 

 

W ramach projektu przewidziano m.in. budowę ławek i alejek spacerowych, nasadzenia roślin oraz budowę placu zabaw dla dzieci. 

 

 

Projekt zgłosili oraz wspierali w promocji mieszkańcy ul. Krynickiej oraz Rada Osiedla Gaj.

 

 

Remont zaniedbanego do tej pory terenu między blokami znacząco zmienił wygląd jednej z najstarszych części osiedla. 

 

 

Przykład realizacji tego projektu pokazuje jak skuteczne mogą być inicjatywy mieszkańców służące do zmiany wyglądu najbliższej okolicy.

 

Autor: Rada Osiedla Gaj

Udostępnij